Kall vår orsakar problem för flera företag

Den kalla våren ställer till med problem för flera företagare på Orust. Jonas Ammedalen som driver Henåns Blommor konstaterar att säsongen blivit ett par veckor försenad. Också på Henåns Fisk och skaldjur har personalen märkt av det kalla vädret.

ANNONS
|

– Det vi märkt är att många kunder föredrar att köpa fisk som är lätt att laga till i köket, säger Lotta Williamsson som jobbar på Henåns Fisk och skaldjur. När det är varmt ute är det många som vill ha lax, marulk och havskatt som passar bra på grillen.

Jonas Ammedalen driver Henåns Blommor tillsammans med sin bror. Han tycker att säsongen är minst två veckor försenad.

– Jag tycker det är en minst sagt konstig vår, säger han. Det är många som väntar med att plantera i väntan på att det ska bli varmare ute. Jag uppskattar att våren är minst två veckor försenad.

ANNONS

Marcus Holm jobbar med att göra i ordning båtar i Henåns hamn. Han har haft fullt upp de senaste månaderna.

– Vädret var relativt bra i påsk och då var det många som ville ha sina åtar i sjön, säger han. Jag har inte märkt av att den kalla våren påverkat oss på å något sätt.

Många boende på Orust går i väntans tider inför den stundande turistsäsongen.

– Många affärer på Orust skulle inte klara sig utan turisterna, säger Bertil Fredriksson, som varit handlar i Ellös i mer än 30 år.

Men helt oproblematiskt är det inte bär befolkningen på Orust mångdubblas.

– Det kan vara svårt att hitta parkeringsplatser i Henån på sommaren när jag ska handla, på grund av att det är fullt på alla parkeringsplatser, säger Erland Olofsson.

ANNONS