Man begärd häktad för mordförsök på Orust

En ung man har begärts häktad efter mordförsöket på Orust i tisdags. Den misstänkte och offret är bröder, enligt åklagaren.
– Den ena tar fram en kniv och sticker den andra enligt min uppfattning, säger Johan Fröjelin.

ANNONS
|

Mordförsöket inträffade i en bostad på norra Orust i tisdags eftermiddag. En stund senare greps en man i 18-årsåldern då han kom gåendes på en väg.

Han anhölls senare samma kväll och nu har han begärts häktad på sannolika skäl av åklagare. Det är den högre misstankegraden.

I häktningsframställan framgår att han häktas då det annars finns risk att han undanröjer bevis eller försvårar utredningen samt att det finns risk att han fortsätter sin brottsliga verksamhet.

Den misstänkte gärningsmannen och offret är bröder, enligt åklagaren Johan Fröjelin.

– Det är två bröder som börjat bråka, där den ene tar fram en kniv och sticker den andre enligt min uppfattning. Bråket har skett inomhus, säger åklagare Johan Fröjelin.

ANNONS

Har fått vittnesuppgifter

Enligt åklagaren ska en person till ha befunnit sig i närheten när det misstänkta brottet begicks, och denne person har lämnat vittnesuppgifter.

– Jag vet inte exakt var personen befann sig, men denne har lämnat uppgifter som till viss del täcker delar av händelsen. Den misstänkte gärningsmannen säger ”inga kommentarer” om händelsen, säger Johan Fröjelin.

Efter dådet fördes offret till sjukhus i ambulans. Under onsdagen beskrevs skadeläget som stabilt.

Häktningsförhandlingen sker under fredagen klockan 11.00.

Den nu misstänkte mannen har tidigare åtalats och dömts för rån, ringa narkotikabrott och skadegörelse.

Tidningen har sökt den misstänktes försvarare.

ANNONS