Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En man har häktats för den allvarliga misshandeln på Orust tidigare i veckan. Bild: Mikael Berglund
En man har häktats för den allvarliga misshandeln på Orust tidigare i veckan. Bild: Mikael Berglund

Man häktas för misshandeln i Henån

Polisen larmades till en gård i Henån efter att en blodig och allvarligt skadad man tagit sig dit för att be om hjälp. Nu har en man i 35-årsåldern häktats, misstänkt för grov misshandel.

Blodig och medtagen hade mannen lyckats ta sig från platsen där misshandeln ska ha skett, till en gård i Henån på Orust. Efter att ha knackat på och bett om hjälp larmades polisen.

Mannen ska ha blivit misshandlad med ett tillhygge och fått allvarliga skador, mer än så vill varken polisen eller åklagaren säga.

Han fördes till sjukhus där han blev kvar några dagar, och på fredagsförmiddagen hade han fortfarande inte kunnat förhöras av polisen. Då ska han dock ha fått lämna sjukhuset.

LÄS MER: En gripen efter allvarlig misshandel på Orust

På tisdagen kunde en man i 35-årsåldern gripas, och efter att ha förhörts begärde åklagaren honom häktad för grov misshandel. På fredagsmorgonen hölls förhandlingarna och mannen häktades.

Offret och den nu häktade ska känna varandra, och misshandeln ska ha skett på måndagsmorgonen, strax innan polisen larmades. Var någonstans vill åklagaren inte gå in på.

Inte heller vad det är för typ av tillhygge som ska ha använts.

– Jag kan inte säga något mer än det. Han har blivit misshandlad med ett tillhygge, säger åklagaren Jonas Martinsson.

Den häktade mannen bor på Orust och nekar till brott.