Man knivskuren på Orust – misstänkt grov misshandel

Under måndagskvällen larmades polisen till Torp på Orust, där en knivskuren man hade hittats. Enligt uppgifter hade han blivit dumpad vid en åker från en bil. Han fördes till sjukhus med allvarliga skador.

ANNONS
|

Det var vid 22.45-tiden på måndagskvällen som händelsen inträffade. Enligt Benjamin Streith, jourhavande förundersökningsledare vid polisen, blev brottsoffret förd till sjukhus för vård.

”När personen kom in till akutmottagningen på Näl igår kväll var skadeläget allvarligt, men stabilt”, skriver Näls presstjänst i ett mejl.

Vad som föranlett överfallet är oklart. Polisen uppger att mannen, som är i 35-årsåldern, enligt uppgifter blivit dumpad vid en åker från en bil.

– Vi har en misstänkt gärningsman utpekad, men ingen är frihetsberövad i nuläget, säger Benjamin Streith på tisdagsmorgonen.

Hundar deltog i sökandet

Polisen bedrev en relativt stor insats under måndagskvällen, där flera patruller tillsammans med hundsök deltog. De genomförde också en brottsplatsundersökning.

ANNONS

Polisregion Västs vakthavande befäl, Andreas Odén, berättar att brottsoffrets exakta skadeläge är okänt men att det åtminstone inte ska röra sig om några livshotande skador.

Ärendet rubriceras som grov misshandel.

Under tisdagen fortsätter polisarbetet.

– Vi jobbar vidare under dagen och drar i de trådar som finns, säger jourhavande förundersökningsledare Owe Larsson, utan att vilja gå in på ärendet i detalj.

ANNONS