Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Filip Landqvist
Bild: Filip Landqvist

Man misshandlad med tillhygge

Under måndagen blev en man allvarligt misshandlad med ett tillhygge på Orust. En polisinsats pågick till sent in på kvällen i sökandet efter gärningsman eller gärningsmän.

Vid halv nio på måndagsmorgonen fick en gårdsägare på Orust ett högst oväntat besök. Det knackade då på dörren och utanför stod en blodig man med allvarliga skador. Gårdsägaren kallade på polis och ambulans som ryckte ut till platsen.

– Den här mannen uppger att han blivit misshandlad med någon form av tillhygge och blöder ganska kraftigt. Han var vaken och talbar men det handlar om allvarliga skador. Han har förts till sjukhus, berättade Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson under måndagseftermiddagen.

Polisen började genast arbeta med att lokalisera brottsplatsen, vilket man också har lyckats med.

– Vi håller på med en teknisk undersökning och spanar efter en tänkbar gärningsman eller gärningsmän. Vi vet inte riktigt just nu hur många det kan vara, säger Thomas Fuxborg.

Vid 18-tiden meddelade polisens presstalesperson Stefan Gustavsson att en polisinsats fortfarande pågick.

Den misshandlade mannen ska enligt polisen vara nedsövd och har inte kunnat höras vidare. Det är oklart när polisen kan få möjlighet att höra honom.

Vid klockan 20 var polisens tekniker fortfarande inte klara och något gripande har inte ägt rum, meddelar Stefan Gustavsson.

En annan händelse på Orust, som skedde under måndagsförmiddagen, har kunnat kopplas ihop med polisarbetet runt misshandelsfallet. Vid halv elva på måndagsförmiddagen larmades räddningstjänsten ut till en bilbrand, vilket senare visade sig vara en polisbil som börjat brinna och att orsaken var ett nödbloss som beslagtagits tidigare.

Stefan Gustavsson kan dock inte bekräfta att de två händelserna har ett samband och han kan inte svara på om det beslagtagna nödblosset kommer från misshandelslarmet.

– Det stämmer att bilen som hade en liten brand var på det larmet, säger han.

Klockan 07 på tisdagsmorgonen hade polisen fortsatt inga nya uppgifter om händelsen.

– Jag vet inte mer än det vi redan kommunicerat, men det är också så att vi i ett sådant här initialt läge ibland håller vissa uppgifter för oss själva för att inte störa eventuell utredning, uppgav Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson i region Väst.