Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Man misstänks ha misshandlat tonårspojkar

En man i 20-årsåldern misstänks ha gett sig på två betydligt yngre pojkar på Orust, och åtalas nu. Efter misshandeln hade den ena pojken så ont att han knappt kunde ställa sig upp.

Händelsen inträffade i Henån i våras. De två tonåringarna, som är i 15-årsåldern, var lediga från skolan och den ena av dem skulle sova över hos kompisen. Men då blev den ena av pojkarna kontaktad av en bekant som är i 20-årsåldern, och som han hade umgåtts med en del tidigare men nu hade det uppstått en konflikt.

Den äldre mannen ska ha velat träffas för att lösa detta, men när han kom till Henån var han berusad. Enligt de båda pojkarna var han otrevlig och sa att han lätt kunde slå ned dem båda.

– Han sa att vi var små myror och att han skulle slå ner oss, har den ena pojken berättat för polisen.

Medger örfilar

Det var också vad som sedan hände enligt åklagare, som nu åtalat mannen för två fall av misshandel. Den ena pojken ska ha fått ett flertal slag med både öppen och knuten hand i ansiktet. Den andra pojken ska också ha blivit slagen, men också sparkad och neddragen på marken. Dagen efter hade den senare så ont i ryggen att han knappt kunde resa sig upp.

Den misstänkte mannen har i förhör medgett att han gett pojkarna varsin örfil, och menade att de spridit elaka rykten om honom. Men han nekar till att ha gjort mer än så.