Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Arkivbild
Bild: Arkivbild

MC-förare körde ut på åker – åtalas för grovt rattfylleri

Mannen i 35-årsåldern ska ha tappat kontrollen över sin motorcykel i en kurva och därefter kört i diket och ut på en åker. Han åtalas nu, misstänkt för grovt rattfylleri efter händelsen i Varekil för en dryg vecka sedan.

Det var strax före klockan elva på söndagsförmiddagen den 22 augusti som ett person larmade polis efter att ha bevittnat färden som slutade på en åker vid Västra Röd på Orust.

Enligt vittnet ska MC-föraren ha kommit farande från Varekil och sedan i hög hastighet kört om en bil, strax innan en kurva. Föraren ska därefter ha mist kontrollen över sitt fordon och kört i diket och ut på en åker där han blev liggandes i en buske med motorcykeln över sig.

Vittnet ska därefter ha sprungit fram och frågat om han skulle ringa ambulans, men fått till svar att det inte behövdes. Han höll sedan koll på föraren till polis anlände.

Föraren blåste på plats positivt i polisens sållningsinstrument och fick därför följa med patrullen för vidare provtagning på stationen, där han blåste över gränsen på 1 promille, vilket motsvarar grovt rattfylleri.

Mannen har i förhör erkänt brott och berättat att han druckit under morgonen, eftersom han hade några öl kvar från gårdagen. Han uppger vidare att han då känt sig okej och bestämt sig för att ta en tur med motorcykeln, men sedan missbedömt hastigheten som han fått i kurvan och kört i diket.

Han åtalas nu, misstänkt för grovt rattfylleri.