Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Arkivbild. "Anhöriga vet inget och alla är lika ovetande. Vi känner oss väldigt vilsna och är tacksamma för all hjälp vi skulle kunna få", säger Kenneth Edström, Missing people Fyrbodal. Bild: Lasse Edwartz

Missing people söker försvunnen man

En man från Orust har varit försvunnen från sitt hem sedan 24 november. Polisen och Missing people efterlyser tips från allmänheten.

Det var någon gång under natten till lördagen den 24 november som en man i 55-årsåldern försvann från sitt hem i Henån. Under den efterföljande natten sökte polis med hundar, helikopter och värmekameror efter mannen utan framgång.

– Vi har uttömt de sökområden som fanns i det akuta läget. Tyvärr har vi inte fått upp någonting, berättar Monica Persson, polisen i Stenungsund.

Efter detta har utredningen stått still. Monica Persson berättar att polisen har fått in några potentiella observationer men att de inte har gett något resultat.

Finns det någon misstanke om brott?

– Nej, ärendet är rubricerat som försvunnen person.

"Vi vet inte var vi ska leta längre"

Organisationen Missing people har också engagerat sig i försvinnandet.

– Vi har sökt med hund och drönare tre-fyra gånger. I söndags anordnade vi en skallgångskedja men vi har inte fått något resultat. Vi vet inte var vi ska leta längre och de anhöriga är lika ovetande, berättar Kenneth Edström, Missing people Fyrbodal.

Organisationen planerar att utföra en ny sökning under helgen. Mannen ska vara normalt byggd, cirka 170 centimeter lång och vara tunnhårig.

Både Missing people och polisen efterlyser observationer av mannen.