Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Missnöjda gäster frias efter restaurangbråk

Dålig mat och service tyckte gästerna, otrevliga och bråkiga gäster tyckte restaurangpersonalen. Kvällen slutade med bråk som ledde till åtal om misshandel – men nu frikänns de åtalade.

Bråket inträffade på en restaurang på Orust, sommaren 2015. Restaurangägaren var vid tillfället hemma eftersom han var sjuk, men fick under kvällen ett samtal från sin fru om att ett större sällskap gäster på restaurangen betedde sig illa. När ägaren kom till restaurangen befann sig en av gästerna inne i köket och skällde på kockarna.

I det gästande sällskapet var man missnöjd med maten de blivit serverade, och tyckte att servicen var dålig. Det uppstod ett gräl som sedan gick över i handgripligheter.

Exakt vad som hände finns det olika uppgifter om. Restaurangägaren hävdar att han blev fasthållen och slagen med ett flertal slag. Den utpekade våldsverkaren menar å sin sida att det blev en brottningsmatch där de båda hamnade på golvet. Även restaurangägarens dotter blev slagen i samband med att hon försökte köra ut en av gästerna.

Två män, en far och hans son, åtalades för misshandel efter bråket. Uddevalla tingsrätt friar dock de båda männen.

Domstolen kommer dels fram till att det våld som har utövats mot restaurangägarens dotter är att bedöma som ringa misshandel, och för det brottet har preskriptionstiden löpt ut. Och dels anser domstolen att ord står mot ord gällande den misshandel restaurangägaren påstods ha blivit utsatt för, och att det finns ett vittne som söder den åtalades uppgifter.