Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
En kvinna har hittats död på Orust, och polisen utreder nu om det rör sig om ett mord. Bild: Mikael Berglund
En kvinna har hittats död på Orust, och polisen utreder nu om det rör sig om ett mord. Bild: Mikael Berglund

Misstänkt mord på Orust – en anhållen

En man har anhållits sedan en kvinna hittats död på Orust på nyårsdagen. Polisen misstänker att det kan röra sig om ett mord.

Polis larmades på nyårsdagen till en adress på Orust strax utanför Henån där en kvinna i 35-årsåldern påträffats avliden, vilket NyheterSTO var först att berätta. Omständigheterna kring kvinnans död var oklara varför polisen kom att misstänka att det kunde ligga brott bakom.

– En man sitter anhållen misstänkt för mord eller dråp. Vi jobbar vidare med ärendet just nu, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson på polisen.

Larmet om dödsfallet kom först som ett självmord, men efter polisens undersökning på platsen fattade man misstanke om att något annat föranlett dödsfallet.

– Situationen var en sådan att man trodde att de kunde vara självmord, men med anledning av den undersökning som polisen gör på platsen, kan man hitta spår eller annat som gör att man måste utreda hur det gått till, säger Stefan Gustafsson.

Kände varandra

I övrigt är detaljerna kring ärendet knappa i nuläget. Utredningen sköts av polisens avdelning för grova brott i Fyrbodal, där Sten Rune Timmersjö är chef.

– Det jag kan säga är att det hände på nyårsdagen, en kvinna anträffades död och omständigheterna gjorde att polispatrullen fattade misstankar och så greps mannen. Båda är födda mitten på 80-talet och vad jag förstod bodde de på Orust, säger han.

Hade de en relation?

– Det kan man väl säga. De kände varandra.

Bodde de ihop?

– Det vill jag inte gå in på.

Teknisk undersökning och förhör

Sten Rune Timmersjö vill heller inte säga om kvinnan hittades död inomhus eller utomhus, och om hon och den misstänkte mannen bodde tillsammans. Och han tänker inte precisera närmare var på Orust kvinnan ska ha hittats död.

En teknisk undersökning har gjorts på platsen där kvinnan hittats.

– Ja, det är klart. Nu håller vi håller på med förhör, och så blir det obduktion så småningom.

Åklagaren Carina Gustafsson har fram till och med fredag klockan 12.00 för att bestämma om mannen ska begäras häktad eller inte.

– Just nu jobbar vi förutsättningslöst för att försöka få fram vad som hänt, säger hon på torsdagseftermiddagen.