Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Enligt advokaten Jonas Westbring erkänner hans klient till vapenbrott av normalgraden och förnekar grovt vapenbrott samt mord. Bild: Camilla Haagen
Enligt advokaten Jonas Westbring erkänner hans klient till vapenbrott av normalgraden och förnekar grovt vapenbrott samt mord. Bild: Camilla Haagen

Misstänkt mord på Orust – man häktad

En man i 35-årsåldern anhölls sedan en kvinna hittats död på Orust på nyårsdagen. Nu har mannen häktats på sannolika skäl för grovt vapenbrott och skäligen misstänkt för mord, den lägre misstankegraden.

Det var på nyårsdagen som polis larmades till en adress på Orust strax utanför Henån. En kvinna i 35-årsåldern hade påträffats avliden. Omständigheterna kring kvinnans död var oklara varför polisen kom att misstänka att det kunde ligga brott bakom.

En man som kände kvinnan greps och anhölls senare på dagen misstänkt för mord eller dråp. I övrigt var detaljerna kring ärendet knappa.

LÄS MER: Misstänkt mord på Orust – en anhållen

Under fredagsförmiddagen begärde åklagaren Carina Gustafsson att mannen skulle häktas på sannolika skäl alternativ skälig misstanke om mord samt på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott.

– Det är ett vapen, hagelgevär, som man hittar i samband med när polisen kom till platsen, säger Carina Gustafsson.

Ser ni en koppling mellan vapnet och mordet?

– Nej, det gör vi inte, säger Carina Gustafsson som i övrigt inte vill berätta om vad för fynd polisen gjorde på platsen.

Dödsorsak inte fastställd

Häktningsförhandlingen skedde i Uddevalla tingsrätt på fredagseftermiddagen. Då häktades mannen skäligen misstänkt för mord och på sannolika skäl för grovt vapenbrott.

– Det här är en tragisk händelse, men min klient förnekar mord. Han har inte dödat den målsägande. Att han är skäligen misstänkt för mord är den lägre misstankegraden och nu har polisen en vecka på sig att reda ut de oklarheter som finns, säger mannens advokat Jonas Westbring och fortsätter:

– Det vapen som man har hittat är helt orelaterat till händelsen. Det stämmer att han inte har ett tillstånd för vapnet och också därför som han erkänner till vapenbrott men av normalgraden.

En teknisk undersökning har gjorts på platsen där kvinnan hittats. Utredningen sköts av polisens avdelning för grova brott i Fyrbodal.

Sten Rune Timmersjö är chef för grova brottsavdelningen men vill än så länge inte gå in på vad det är som gör att polisen misstänker att kvinnan bragts om livet. Dödsorsaken är inte heller fastställd.

– Obduktionen är i nästa vecka. Då får vi ett besked om dödsorsaken förhoppningsvis.

En ny häktningsförhandling kommer hållas senast den 11 januari.