Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Göksäter satsar på gammalt och nytt i den kommande utbyggnaden. Bild: Henrik Björnsson
Göksäter satsar på gammalt och nytt i den kommande utbyggnaden. Bild: Henrik Björnsson

Nostalgitapp ska locka fler till Göksäter

Nu är det meningen att populära köpcentret Göksäter på Orust ska byggas ut ytterligare. En del i satsningen handlar om att bygga en bensinmack från 50-talet – men bara på låtsas.

– Vi kallar detta för nostalgitapp, säger Rolf Arvidsson, en av ägarna till Göksäter.

Det är flera saker som ska göras på Göksäter den närmaste tiden. Nyligen behandlade politikerna i miljö och byggnadsnämnden ansökan om bygglov för en nostalgitapp och en ny lagerbyggnad. Ansökan om bygglov godkändes.

Ingen riktig mack

Bakgrunden till att vilja bygga en nostalgitapp är att många idag åker omkring i äldre fordon från 50- och 60-talen.

– Vi tänker bygga en äldre bensinmack och den ska se ut som en bensinmack gjorde på 50-talet. Men det blir inte någon riktig mack där det går att tanka utan endast en attrapp. Tanken är att de som besöker oss med ett veteranfordon ska kunna parkera där och kunna ta bra och tidstypiska bilder, säger Rolf Arvidsson.

Den andra delen av satsningen handlar om att bygga ytterligare en lagerlokal på 660 kvadratmeter som ska användas för förvaring. Höjden på lagerlokalen kommer att bli drygt sju meter och den planerade nostalgitappen väntas bli 3,7 meter.

Populärt

Det finns många som kallar Göksäter för Bohusläns Ullared och det är ett populärt utflyktsmål. Det handlar om en verksamhet som funnits sedan 1866 då det startades en lanthandel på den här platsen på Orust. Sedan dess har verksamheten byggts ut undan för undan. butiksytan i dag är cirka 8000 kvadratmeter och nu är det meningen att verksamheten ska byggas ut ytterligare.