Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Nu ser det ut som om satsningen söder om Hälleviksstrand kan sätta igång. Bild: Stefan Berg

Ny plan kan sätta fart på satsning i Hälleviksstrand

Turerna har varit många när det gäller den planerade satsningen på en friskvårdsanläggning strax söder om Hälleviksstrand. Men nu har satsningen kommit en bra bit på väg. Utskottet för samhälle på Orust har nämligen ändrat den tidigare detaljplanen.

– Det här innebär att det ska byggas en större anläggning i området i stället för en massa mindre stugor i området. Vår förhoppning är att det ska gå att komma vidare i projektet, säger Lena Tegenfeldt, chef för område samhällsutveckling på Orust.

Det är utskottet för samhälle som behandlat förslaget till ändring av detaljplanen. Det som återstår är att ändringen ska vinna laga kraft och sedan är det meningen att utbyggnaden ska sätta igång.

Turerna har varit många när det gäller bygget av spa- och konferensanläggning söder om Hälleviksstrand på västra Orust. Diskussionerna började redan på 2000-talet och det tog flera år att ta fram en ny detaljplan.

Stått stilla i flera år

2010 inleddes satsningen. Men redan 2011 stoppades bygget på grund av de som var inblandade i projektet inte kunde komma överens, bland annat när det gäller olika typer av ersättningar. 2016 övertogs Strana Utvecklings AB aktierna från NCC. Då hade projektet stått stilla i flera år.

Det som planeras är en större konferensanläggning med ett 100-tal rum för att få ekonomi i projektet. Den ändring som gjorts i gällande detaljplan innebär att detta kommer att bli möjligt.

Ändringen i detaljplanen innebär att satsningen på en friskvårdsanläggning kan sätta igång.