Öborna gör upp i köken i populära tv-programmet

Ö står mot ö när tv-programmet Halv åtta hos mig gästar Bohuslän för att spela in till höstens säsong. En av deltagarna har lagat mat framför kameran tidigare, men då blev det katastrof.
– Matlagning är inte min starka sida om man säger så. Det ska bli väldigt spännande, säger Tommy Johansson från Henån.

ANNONS
|

Ni kanske känner igen honom från korvätartävlingarna på Orust, eller för att ha gjort bort sig i köket på en av Sveriges största matkanaler på Youtube. Nu ska han snart få visa vad han går för i tv, som en av deltagarna i programmet Halv åtta hos mig.

– Det är min tjej som anmält mig, kanske som ett skämt. Vi trodde nog inte att jag skulle komma med, men det är väldigt härliga personer med och alla är supertrevliga så det ska bli jättekul, säger Tommy Johansson från Henån.

Det var när han skulle tillaga en fläskfilé på Youtubekanalen som han första gången visade prov på sina matlagningstalanger offentligt. Då lade han köttbiten i ugnen, utan att krydda eller steka den först.

ANNONS

– Den kom ut och såg ut som en död vit fisk. Matlagning är inte min starka sida om man säger så.

Ett äkta ö-derby

De övriga deltagarna i avsnittet kommer från Varekil, Skärhamn och Kuballe. Det blir helt enkelt ett äkta ö-derby.

Avsnittet spelades in hemma hos deltagarna under veckan och kommer att sändas i höst på TV4. Exakt när är inte klart än, och så många fler detaljer om vad som händer i programmet får Tommy Johansson inte prata om.

– Jag får inte avslöja menyn, men mitt mål är att inte göra bort mig.

Kan bli korvätartävling i tv

Det han kan avslöja är dock att det nog kommer skrattas en hel del.

– De gör ju som ett litet personporträtt på ”min” dag och det blev en hel del skratt på vägen. Det har varit väldigt roligt att spela in, så jag längtar med skräckblandad förtjusning tills det kommer ut.

Han har tidigare ordnat korvätartävling på ön, men på frågan om vi kan vänta oss något sådant i tv blir det tyst.

– Jag får tyvärr lämna det som en cliffhanger då... Jag kan rekommendera dig att kolla på avsnittet.

ANNONS