Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Sofia Dannestam och Mia Björk Nilsson har drivit Orust Blommor i drygt två år. Nu har de bestämt sig för att lägga ner verksamheten. Bild: Ingvar Spetsmark

Orust blommor läggs ner

Förra året utsågs Orust Blommor till årets turistföretag på Orust. Men nu läggs verksamheten ner. Framtiden är oviss både för handelsträdgården och för det välkända pelargonmuseet.

– En anledning till att vi lägger ner verksamheten är att jag har bestämt mig för att flytta utomlands, säger Sofia Dannestam, som drivit Orust blommor i drygt två år tillsammans med kollegan Mia Björk Nilsson.

De två har sedan de tog över verksamheten satsat mycket tid och kraft på att utveckla handelsträdgården som också innehåller ett pelargonmuseum. De två kvinnorna tog nyligen beslut att lägga ner verksamheten.

Det är är en pelargon som heter Royal Candy Cane..

På handelsträdgårdens hemsida står det bland annat följande:

"Efter en tids ledighet där det funnits tid att reflektera så har vi tyvärr beslutat oss för att avveckla verksamheterna här på Orust Blommor och kommer inte öppna igen. Vi har haft fantastiska år, vunnit priser och haft galet mycket roligt ihop med er alla."

– Det finns de som framfört önskemål om att ta över verksamheten och vi får se vad det kommer att leda till. Det kan bli så att verksamheten kommer att drivas vidare men inte i vår regi.

Förra veckan var ert serveringstillstånd uppe för diskussion i kommunstyrelsens arbetsutskott och det som diskuterades var en varning.

Har det något att göra med ert beslut?

– Absolut inte.

Orust blommor strax utanför Ellös och verksamheten består av en handelsträdgård, pelargonmuseum, restaurang och café och en inredningsbutik. Dessutom har det arrangerats en hel del annat, exempelvis julmarknad, skördefest och olika temakvällar som har med blommor att göra.