Roger Hansson, S-politiker har avlidit.
Roger Hansson, S-politiker har avlidit.

Orustpolitikern Roger Hansson (S) har avlidit efter lång tids sjukdom

En av Orusts mest kända och framstående politiker genom åren, socialdemokraten Roger Hansson från Ellös, har avlidit 72 år gammal efter en lång tids sjukdom. – Vi kommer att minnas honom både som en god kamrat och som en mycket varm människa, säger partikollegan och kommunalrådet Catharina Bråkenhielm.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Hansson var bland annat kommunalråd på Orust under åren 2003-2006 och 2011-2012 och har sedan dess haft en rad andra framträdande politiska poster. Vid sin bortgång var Roger Hansson förste vice ordförande i kommunfullmäktige, ersättare i kommunstyrelsen och ledamot i utskottet för samhällsutveckling. Han har också haft poster på regional nivån.

Vid Orust kommunhus i Henån flaggades under måndagen på halv stång efter beskedet om Hanssons bortgång.

Kommunalrådet Catharina Bråkenhielm, partikamrat och mångårig vän till Hansson, säger att hans bortgång är en svår förlust både personligen och för partiet:

Catharina Bråkenhielm (S).
Catharina Bråkenhielm (S). Bild: Erika Olofsson

– Roger Hansson och jag började i politiken ungefär samtidigt och det känns oerhört tungt i dag att han lämnat oss. Han var en av de ledande politikerna inom vårt parti på Orust och det är en sorgens dag både för mig personligen och för partiet. Vi kommer att minnas honom både som en god kamrat och som en mycket varm människa.

ANNONS
ANNONS