Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Par pistolhotades och rånades på Orust

En kvinna och en man fick under onsdagskvällen besök av två män som trängde sig in i bostaden och hotade paret med ett pistolliknande föremål. När männen lämnat platsen hördes en bil köra från platsen.

Vid 22-tiden på onsdagen hörde ett par, boende på Orust, att det knackade på dörren. Utanför stod två män som sedan trängde sig in i bostaden med ett pistolliknande föremål. Den ena mannen ska ha hotat paret med vad som liknade en pistol samtidigt som den andra mannen letade efter värdesaker inne i bostaden, berättar paret för polisen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

– Ingen ska ha skadats utan det ska handlat om hot om våld, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

De två männen ska sedan ha lämnat bostaden och paret, en man och en kvinna i 70-årsåldern, ska ha hört en bil köra från platsen. Efter att händelsen ägt rum larmades polisen.

– Man har upptäckt att det saknas ett bankkort, men det kan hända att man upptäcker att något mer saknas. Det verkade inte finnas så mycket värdesaker i bostaden så paret har svårt att förstå varför de drabbades, säger Thomas Fuxborg.

Polisen uppger att paret inte vet hur länge de två männen kan ha varit i huset. I nuläget har polisen ingen misstänkt för rånet. Händelsen rubriceras som grovt rån.