Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Polisen
Bild: Polisen

Personbil gled av släp och ut på vägen – kvinna skadades

Bilen skulle skrotas. Men på vägen dit gled bilen av släpet. Det gick inte bättre än att en kvinna i mötande körfält krockade med den tappade lasten. Nu åtalas en man för vållande till kroppsskada.

Det var på Orust i november 2017, som mannen var på väg till skroten med den lastade bilen på ett släp. Men bilen gled av släpvagnen, ut i vägbanan och orsakade en trafikolycka. En kvinna som körde i motsatt riktning, ska ha krockat med den tappade bilen.

Kvinnan uppger i förhör att krocken ska ha lett till återkommande smärtor i nacke och huvud under två års tid, vilket ska ha påverkat hennes dagliga rutiner i sitt arbete.

Bristfällig lastning

Den åtalade mannen uppgav vid olyckstillfället för polisen att vägen var ojämn och att det måste var det som orsakat att han tappat den lastade bilen. Men enligt räddningstjänsten som var på plats vid olyckstillfället, ska bilen inte varit lastad tillräckligt säkert – något som också framgår i åtalet. Fordonet ska bland annat ha varit lastad med fronten utåt och orsakat att trailern ska ha blivit väldigt baktung.

Förnekar brott

Den åtalade mannen, som är i 30-årsåldern, uppger i senare förhör att han lastat bilar många gånger förut – upp till sextio gånger. Att han skulle ha den erfarenheten, är en åsikt som inte delas av polis och räddningstjänst som var på plats under olyckan. Mannen ska då behövt instruerats av räddningstjänst om hur fordonet skulle surras på lasten igen. Mannen medger omständigheterna men nekar till brott.