Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/4

Polis vill inte uttala sig om hotbild efter restaurangattentat

Polis utreder om det finns en hotbild mot personer med koppling till de restauranger som förstördes på Orust. Men är i övrigt förtegen kring de båda misstänkta attentaten.

På natten den 7 november utbröt en häftig brand på en restaurang på Stockens camping. Restaurangen var övertänd när räddningstjänsten kom fram och den gick inte att rädda. En vecka senare förstördes stora delar av en restaurang i Ellös i vad som av allt att döma är ett sprängdåd.

– Att det skulle vara en olycka har vi uteslutit. Det fanns ingen gas eller några andra explosiva varor i anslutning till platsen där det exploderat. Det är nån som har placerat nånting, säger Sten Rune Timmersjö, chef för polisens avdelning för grova brott i Fyrbodal.

– Sen kan man nog via prover som tagits få uppfattning om vilka varor som exploderat. Men där är vi inte än, fortsätter han.

Två separata händelser

Båda händelserna utreds nu av polis. Den förra som mordbrand och den senare som allmänfarlig ödeläggelse. Sten Rune Timmersjö har tidigare sagt att "det ligger i farans riktning" att misstänka att båda händelserna hänger ihop, men det är fortfarande två olika ärenden.

– Så länge vi inte har fått några svar på några analyser utreds de som två separata händelser. Men det är samma utredare för båda händelserna, säger Sten Rune Timmersjö.

Enligt uppgifter i Byggnadsarbetaren finns det en hotbild mot en person med koppling till de båda restaurangerna. En man som varit verksam inom byggbranschen, och som enligt Byggarbetaren ska ha lurat många i branschen på pengar. Polisen vill vare sig bekräfta eller dementera uppgifterna.

– Det vill jag inte kommentera, säger Sten Rune Timmersjö.

Inga misstänkta

Har ni fått vidta några åtgärder för att skydda personer med koppling till restaurangerna?

– Det kan jag inte gå in på.

En eventuell hotbild är något som polisen håller på att utreda. Sedan händelserna har polisen hållit förhör med olika personer. Om det finns några vittnen är inte heller något polisen vill prata om. Det finns ännu inga misstänkta.