Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Polisbil voltade på Orust

En polisbil har slagit runt på Orust. Fem har förts till sjukhus.

Enligt larmet klockan 19.12 på måndagskvällen slog en polisbil runt på länsväg 734 mellan Varekil och Svanesund.
Det skedde vid en krock med en personbil.

Enligt uppgift satt en person kvar i polisbilen.

Det var länge oklart om någon skadats, men SOS Alarm uppgav för GP att fyra ambulanser, ambulanshelikopter samt fordon från räddningstjänsten har skickats till olycksplatsen.

Situationen på olycksplatsen var oklar ännu en halvtimma efter larmet, men sedan meddelade SOS Alarm att fem personer förts till sjukhus med ambulans, varav en med ambulanshelikopter.

Vid 20-tiden säger polisens presstalesman Christer Fuxborg att båda polismännen var vakna och talbara. De är förda till NÄL. En av dem hade ryggsmärtor.

En person som fanns i den andra bilen är förd med ambulanshelikopter till Kungälv med befarad handfraktur. Ytterligare två personer uppges ha skadats med smärtor i bröstet samt i en armbåge, enligt polisen.

Det finns en obekräftad uppgift från en person på platsen om att föraren av polisbilen var en aspirant som övningskörde.

Det kan Christer Fuxborg inte bekräfta eller dementera:
- Polispatrullen var ute på en arbetsuppgift, ett kontrolluppdrag, när man krockade med personbilen. Men de närmare omständigheterna och vad som orsakade krocken känner jag inte till, säger han strax före klockan 22 på måndagskvällen.