Polly Avenius Labouchere säljer nybakade frallor i Mollösund på morgnarna.
Polly Avenius Labouchere säljer nybakade frallor i Mollösund på morgnarna. Bild: Privat

Polly förser Mollösund med färska frukostfrallor: ”Sålde slut på tre minuter”

Steget över sundet var litet för tolvåriga Polly Avenius Labouchere. Från att baka frukostfrallor till familjen på Mollön bakar hon nu och säljer till alla i Mollösund.

ANNONS
|

Det var när Polly Avenius Labouchere läste i Lokaltidningen om sin kompis Maya, som sålde bullar tillsammans med sin syssling Ronja på Käringön som hon fick idéen.

Hon brukar ofta baka frukostfrallor till familjen, så varför inte göra det till hela Mollösund?

– Jag burkar sätta en deg på kvällen för att göra frallor dagen efter. Jag gör det kanske en timme innan jag ska gå och lägga mig, berättar tolvåriga Polly.

Tidiga morgnar för bagaren

Och det har blivit tidiga morgnar. Polly har gått upp strax efter fem för att baka ut och grädda frallorna.

Sedan har hon fått skjuts över sundet, då de bor på Mollön, och vid niotiden har hon stått redo med sitt bord och sina nybakta frukostfrallor.

ANNONS

– Igår hade jag gjort 68 frallor, de sålde slut på tre minuter. Idag hade jag 110 frallor, det kanske tog tio minuter. Till imorgon ska jag försöka baka 200 frallor.

Vill utöka verksamheten

Förutom frallor erbjuder Polly muffins. De hjälper hennes lillasyster till att baka och hon får även 20 procent av intäkterna. Resten får Polly, och för pengarna vill hon köpa pärlor att göra armband av, bland annat.

– Jag ska spara lite också. Men jag ska till stan på tisdag med en kompis så jag kanske köper något då.

Nästa vecka ska Polly semestra på annat håll, men kommer sälja frallor under helgen. Till nästa sommar planerar hon att utöka sin verksamhet.

– Då kanske min lillasyster ska vara med också och sälja lemonad.

ANNONS