Rambopersonal får betala tillbaka

De personer som felaktigt fått varor betalade av Rambo kommer att få betala för dem.

ANNONS
|

– Vi kommer att skicka fakturor till de personerna, säger Rambos vd Claes Lundberg.

Efter en sju veckor lång utredning bekräftade Rambo i torsdags att en skrotkassa funnits i divisionen Slam & Container, samt att svartjobb och en rad andra oegentligheter förekommit.

Fem personer har bytt däck på 30 000 kronor företagets bekostnad, medan fyra anställda har använt tjänstetelefoner till annat än jobbet.

En person som tidigare varit anställd av Slam & Container har fått mobilräkningar för 21 000 kronor betalda av Rambo.

Anställdas övertid har också kvittats mot varor eller bensin, som betalats av Rambo.

– Det har rört sig om någon bättre radio eller lite lull-lull till sin bil, säger Kaj-Åke Andersson, från Säkert Företag som utförde den utredning som ska sammanställas skriftligt inom ett par veckor.

ANNONS

Utredningen kommer att överlämnas till polisen med en anmälan om misstänkt trolöshet mot huvudman, men Rambo tänker inte lämna ut den till media.

Divisionschefen Rickard Nolblad avskedades under onsdagen som ett resultat av utredningen.

Detta för att han, enligt utredaren och Rambo, är den som attesterat fakturorna för kostnader som inte borde ha betalats av Rambo.

Ingen annan anställd kommer att polisanmälas, säger vd Claes Lundberg, men han säger att de som fått privata inköp betalade av Rambo måste betala tillbaka.

– De oegentliga beloppen kommer givetvis de att få betala som skulle betala - det kommer ju att bli fakturor till de personerna.

Men där övertid kvittats mot varor, om de ska betalas, kommer personalen att få betalt för övertid då?

– I varje enskilt fall kommer man ju att följa arbetsrätten och det kan vara förhandlingar och annat så jag kan inte gå in och kommentera var och en där, säger Claes Lundberg.

ANNONS

ANNONS