Magnus Lebeck (SD) hotas av uteslutning.
Magnus Lebeck (SD) hotas av uteslutning. Bild: Ingvar Spetsmark

SD-politiker på Orust hotas av uteslutning

Sverigedemokraterna på Orust är i blåsväder. Orsaken är att partiets lokalordförande Magnus Lebeck i ett inlägg på Facebook skrivit att han hoppades att invandrare ska skjuta sig, något som Radio Väst var först att rapportera om.

ANNONS

Det Magnus Lebeck har gjort var att lägga ut en bild på en revolver där pipan riktas mot den som håller i vapnet. Bredvid bilden stod det följande text:

"Härmed presenteras selfie revolvern, det nya bidraget till alla invandrare. Hoppas den kommer att användas flitigt."

Efter inlägget kontaktades Lebeck av partikamraten Rebecka Fallenkvist som påtalade för honom att det han gjort var olämpligt och inlägget togs bort. Till Radio Väst har Magnus Lebeck gett följande kommentar.

– Jag blev tillrättavisad, så gör man inte. Det håller jag med henne om. Det var jävla dumt.

Bohusläningen har sökt Magnus Lebeck för en kommentar men utan resultat. Lebeck är ordförande för Sverigedemokraterna på Orust och har flera tunga politiska uppdrag.

ANNONS

Nu har riksdagsledamoten och distriktsordföranden Matheus Enholm ingripit och anmält det inträffade till partistyrelsen. Det kan i sin tur innebära att Lebeck blir utesluten ur partiet.

– Vi tog direkt ett beslut att öppna ett personärende. Det innebär att partistyrelsen kommer att titta på ärendet och avgöra hans framtid i partiet, säger Enholm till Bohusläningen.

Sverigedemokraternas distriktsstyrelse anser att Lebecks inlägg är helt oacceptabelt och har föreslagit uteslutning.

ANNONS