Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Skulle kolla proppskåp – upptäckte brand

En sommarstuga på Orust började brinna i går kväll. Ägarna skulle bara kolla varför strömmen gått, när de upptäckte att det brann i källaren.

Ägarna till sommarstugan i Kingsviken på Orust hade varit borta ett par timmar, och när de återvände upptäckte de all belysning inne och utanför stugan hade slocknat.

Därför gick de ner i källaren för att titta till proppskåpet, men upptäcker i stället att källaren är rökfylld.

– Det var tur att vi kom när vi kom, kommenterar en av ägarna.

Tidigare uppgav Bohusläningen att det var grannen som upptäckte branden och sedan larmade, men det stämmer alltså inte, informerar en av ägaren.

– Det var vi själva som larmade.

När räddningstjänsten kommer till platsen ser de att det brinner i källaren på sommarstugan på cirka 60 kvadrat.

– Det brann i källaren. I taket, och i bjälklagret, säger Mats Gustavsson, räddningschef i beredskap på Orust räddningstjänst.

Tack vare ett snabbt ingripande från räddningstjänsten kunde huset räddas, men det var på håret.

– Det gick bra, men det var väldigt nära. Det var väldigt hett i fastigheten, vi körde in två pulversläckare genom källaringången och lyckades få ner temperaturen, säger Mats Gustavsson.

Eftersom brandorsaken är oklar kallades polisen till platsen, som gör en anmälan om misstänkt mordbrand. Polisen ska nu göra en teknisk undersökning av platsen för att ta ställning till om man ska gå vidare med utredningen eller inte.

Mats Gustavsson vill heller inte spekulera i vad som kan ha orsakat branden, utan konstaterar endast att den startat i källaren.