På lördag är det invigning av Käringöns nya stationshus.
På lördag är det invigning av Käringöns nya stationshus. Bild: G Arwidson

Smygöppning av nytt stationshus

Sjöräddningssällskapet på Käringön inviger sitt nya stationshus. På lördag kan man ta en smygtitt i lokalerna.

ANNONS
|

I drygt ett år har bygget pågått och är nu äntligen är färdigt. Anders Bagge, stationschef på Käringön, ser fram emot smygöppningen och att de ska få ordentliga lokaler att vistats i.

– Tidigare höll vi till i en gammal båt så det är skönt med riktiga lokaler. Det kommer även bli lättare att hålla i utbildningar och liknande framöver, säger han.

Huset på 220 kvadratmeter är uppdelat i två våningar. I nedervåningen finns verkstad, torkrum, dusch och toalett. På övervåningen är det kontor och arbetsrum.

– Allt detta kommer öka förutsättningarna för oss att göra ett bra jobb, säger han.

ANNONS

Riktig premiär till våren

Smygpremiären startar klockan 12 men den riktiga premiären kommer ske först till våren under Kristi himmelsfärdsdagen. Då kommer även omkringliggande stationer att bjudas in.

– Nu är det mest för att allmänheten ska få ta sig en smygtitt. Många har varit nyfikna och några har redan kommit och hälsat på, skrattar Anders Bagge.

Stationschefen har arbetat på Käringön sedan 2001 men som frivillig sjöräddare började han redan 1991. I dag arbetar det på stationen mellan 25-30 aktiva sjöräddare som alla är glada över det nya stationshuset.

– Vi är på plats på lördag och välkomnar för den som vill komma in och säga hej och kika runt lite, säger han.

ANNONS