Stal bankens sparbössa och flydde i vansinnesfärd på E6

En orustbo hade minst sagt hektiska dagar, när han bland annat stal bankens sparbössa och slog sönder en kortläsare på McDonalds. Allt slutade med en vild polisjakt på E6, men där mannen stoppades när han åkte hem till Orust igen.

ANNONS
|

Det var i slutetav maj som mannen hade några hektiska dagar. Enligt åtalet vid Uddevalla tingsrätt började allt med att mannen tog sig in i annan mans bostad i Göteborgs området. Väl i bostaden roffade orustbon åt sig både kontanter och smycken.

Orustbonsäger visserligen att han är oskyldig till den grova stölden, men mannen i bostaden vittnar istället om att det visst är 33-åringen.

Mannen anhålls samma dygn som gärningen inträffade. Men han släpptes efter en häktningsförhandling. Och nu väntade några hektiska dygn för 33-åringen.

Han började med att gå in på Orust sparbank och där helt öppet stjäla en spargris som stod på bankkontoret.

ANNONS

En kvinna som jobbar på banken såg allt och har pekat ut 33-åringen, som erkänner just stölden av spargrisen.

Däremot förnekar han att han senare samma dag slagit sönder en kortläsare på McDonalds i Torp. Det är oklart varför mannen blev så förbannad på kortläsaren.

Själv förnekar han däremot brott. Men här anser åklagaren att det inte råder brist på bevisning, eftersom hela mannens raseriutbrott mot kortläsaren filmades av en övervakningskamera.

Nu hade polisen fått nys om att mannen löpt amok, och satte in patruller för att ringa in honom. Men orustbon, som saknar körkort, tog ändå till flykt i en bil som polisen jagade på E6 förbi Uddevalla.

Det struntade orustbon i, och körde inte bara över spärrlinjer och fullständigt ignorerade polisens försök att stoppa mannen. Istället drog han sin vansinnesfärd till Orust. Men där stoppades han av polisen. Han erkänner att han försökt fly från polisen i bilen.

ANNONS