Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.


   <em id=Genrebild Bild: Björn Larsson Rosvall">
Genrebild Bild: Björn Larsson Rosvall

Stal minigrävare – jagades av helikopter och polishundar

Ett vittne fick inatt syn på tre gärningsmän som lastade på en minigrävare på ett släp och åkte iväg. Tack vare vittnet som hoppade in i bilen och följde efter fick polisen tag i två av tre gärningsmän efter en jakt i skogen.

Vid 23-tiden inatt fick polisen in ett larm om stöld efter att ett vittne sett tre personer stjäla en minigrävare på Orust. Gärningsmännen hade lyckats lasta upp minigrävaren på ett släp och åka iväg. Vittnet som larmade polisen tvekade inte på att hoppa in i bilen och följa efter gärningsmännen. När polisen mötte upp vittnet blev de lotsade till den återvändsgränd de något stressade gärningsmännen hade råkat hamna i – och stannat bilen i för att fly in i skogen.

– Stor eloge till vittnet som la ned den mödan på att hjälpa oss. Annars hade vi inte överhuvudtaget fått tag i dem. Som jag brukar säga är allmänheten är våra bästa spanare, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

En hundpatrull blev larmad och en helikopter som befann sig i närheten anslöt sig till jakten på gärningsmännen som flytt på fot. Polishundarna hittade rätt på en person som låg och tryckte i terrängen och helikoptern med hjälp av värmekamera hittade en andra. Den tredje gärningsmannen är dock fortfarande på fri fot.

Polisen har tagit med bilen, släpet, minigrävaren och kläder i beslag. De två personerna som polisen kom ikapp är gripna för vidare utredning.

– Nu ska det genomföras en teknisk undersökning på det vi tagit i beslag och se om vi kan fastställa något DNA för att få tag på den tredje personen, säger Christer Fuxborg.