Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Polisen har under tisdagen sökt med bland annat helikopter efter en försvunnen man på Orust. Även delar av försvarsmakten har satts in i sökandet. Bild: Johan Nilsson / TT
Polisen har under tisdagen sökt med bland annat helikopter efter en försvunnen man på Orust. Även delar av försvarsmakten har satts in i sökandet. Bild: Johan Nilsson / TT

Stor sökinsats efter försvunnen man på Orust

Polishelikoptrar, hundenhet och polispatruller sökte efter en försvunnen man i 80-årsåldern under tisdagen. Mannen uppgavs lida av begynnande demens och hade varit försvunnen sedan sen måndagskväll. Vid 16.30-tiden påträffades mannen i Mölndal.

Vid lunchtid under tisdagen gick polisen ut med uppgifter om att en stor sökinsats pågick efter att en man i 80-årsåldern anmälts försvunnen och inte setts till sedan måndagskvällen.

Mannen var senast synlig vid Hemköp i Svanesund vid 17-tiden under måndagseftermiddagen och uppgavs ha begynnande demens.

– Vi har helikopter ute, hundenhet och flera polispatruller. Vi misstänker inget brott i samband med händelsen men vi önskar allmänhetens hjälp att hålla utkik efter den här mannen som varit borta sedan sent igår kväll, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i region Väst.

Under tisdagseftermiddagen sattes även resurser från försvaret in i sökandet, uppgav TT.

Hittad i Mölndals galleria

Vid halv fem-tiden meddelade polisen att mannen hade hittats och under omständigheterna mådde bra.

– Mannen har påträffats vid Mölndals galleria, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson i region Väst.

Hur hittades han?

– Han påträffades av en ordningsvakt där han uppgavs sitt namn och vi kunde konstatera att det var mannen som vi har sökt, säger hon.

Hur den 80-årige mannen tagit sig från Orust till Mölndal är ännu oklart.

– Nej, vi har inte fått någon klarhet i detta ännu. Men han ska vara vid god vigör och kommer tas om hand. Vi tackar alla som engagerat sig i sökarbetet, säger hon.