Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Polisen har under tisdagen sökt med bland annat helikopter efter en försvunnen man på Orust. Även delar av försvarsmakten har satts in i sökandet. Bild: Johan Nilsson / TT

Stor sökinsats efter försvunnen man på Orust

Polishelikoptrar, hundenhet och polispatruller sökte efter en försvunnen man i 80-årsåldern under tisdagen. Mannen uppgavs lida av begynnande demens och hade varit försvunnen sedan sen måndagskväll. Vid 16.30-tiden påträffades mannen i Mölndal.

Vid lunchtid under tisdagen gick polisen ut med uppgifter om att en stor sökinsats pågick efter att en man i 80-årsåldern anmälts försvunnen och inte setts till sedan måndagskvällen.

Mannen var senast synlig vid Hemköp i Svanesund vid 17-tiden under måndagseftermiddagen och uppgavs ha begynnande demens.

– Vi har helikopter ute, hundenhet och flera polispatruller. Vi misstänker inget brott i samband med händelsen men vi önskar allmänhetens hjälp att hålla utkik efter den här mannen som varit borta sedan sent igår kväll, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i region Väst.

Under tisdagseftermiddagen sattes även resurser från försvaret in i sökandet, uppgav TT.

Hittad i Mölndals galleria

Vid halv fem-tiden meddelade polisen att mannen hade hittats och under omständigheterna mådde bra.

– Mannen har påträffats vid Mölndals galleria, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson i region Väst.

Hur hittades han?

– Han påträffades av en ordningsvakt där han uppgavs sitt namn och vi kunde konstatera att det var mannen som vi har sökt, säger hon.

Hur den 80-årige mannen tagit sig från Orust till Mölndal är ännu oklart.

– Nej, vi har inte fått någon klarhet i detta ännu. Men han ska vara vid god vigör och kommer tas om hand. Vi tackar alla som engagerat sig i sökarbetet, säger hon.