Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Svärmor grovt misshandlad efter middag

Mannen skulle äta mat med tidigare svärmor. Men under middagen fick han en black out. Nu åtalas han för grov misshandel.

En man åtalasför grov misshandel mot sin tidigare svärmor. Händelsen inträffade på Orust i höstas. Mannen och hans före detta svärmor hade bra kontakt även efter att han separerat med kvinnans dotter och träffades för att äta tillsammans.

De drack även whisky och mannen blev berusad. Efter en stund fick mannen en black out, och han minns själv ingenting av vad som hände. Hans tidigare svärmor har dock berättat att mannen plötsligt frågade "vem är du". Därefter ska mannen ha gett sig på henne, med slag och sparkar och han ska även ha skallat sin före detta svärmor.

Skrek på hjälp

Kvinnan fruktade för sitt liv och skrek på hjälp. Grannar larmade polis och rusade då till undsättning och misshandeln avbröts. I samband med detta ska en av grannarna ha hotats av mannen, vilket han också åtalas för. Polis kom till platsen och grep mannen som senare häktades.

Misshandeln ska ha varit helt oprovocerad och betraktas av åklagare som grov på grund bland annat på grund av detta. Men också för att kvinnan suttit eller legat ner och att kvinnan befunnit sig i en utsatt position.

På grund av att han inget minns av händelsen har den misstänkte mannen vare sig erkänt eller förnekat det han påstås ha gjort. Han minns att han åt med sin före detta svärmor och att de hade det trevligt, sen minns han inget förrän han satt i en polisbil. Han har i polisförhör sagt att han aldrig gjort något liknande tidigare.