Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Polisen kunde inte fastställa vad som orsakat den dramatiska branden i Henån på trettondagsafton. Bild: Hampus Eklund

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Svårigheter med utredning efter storbrand

Under måndagen försökte polisens tekniker ta reda på vad som orsakat den dramatiska branden i ett flerfamiljshus på Kaprifolvägen i Henån. Men det gick inte att fastställa vad som orsakat branden. Nu sätter polisen hopp till vittnesuppgifter för att klarlägga vad som orsakade den storbrand som gjorde ett 15-tal personer bostadslösa under natten till söndag.

– Våra tekniker gjorde under måndagen en omfattande undersökning av fastigheten. Det besked som jag nu fått är att det inte går att fastställa vad som orsakade branden. Vi kan också konstatera att branden inte är anlagd, säger Hillevi Johansson, kommissarie hos polisen i Stenungsund.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Kvarstår

Däremot kvarstår brottsrubriceringen allmänfarlig vårdslöshet fram tills polisen avslutat utredningen och kunnat dra slutsatsen att det inte föreligger något brott bakom branden.

Nu ska polisen prata med ett antal vittnen och målsägare i ett försök att försöka fastställa vad som orsakade den kraftiga branden som ledde till att ett 15-tal personer i 14 lägenheter blivit bostadslösa.

LÄS MER: Ett 15-tal förlorade sina hem i branden på Orust

Intern utredning

Räddningstjänsten på Orust var snabbt på plats på lördag kväll men det gick inte att rädda ett antal lägenheter som förstördes vid branden. Nu ska de göra en intern utredning om själva insatsen i helgen.

– Att utreda insatsen efter en brand är något som vi alltid brukar göra, säger Mats Gustavsson, brandmästare i Orust kommun.

Dessutom var kommunens Posom-grupp på plats för att tillsammans med Svenska kyrkan hjälpa de som förlorat sina hem. Just nu arbetar stiftelsen Orustbostäder intensivt för att hjälpa de drabbade.

LÄS MER: Han startar insamling till de drabbade på Orust