Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/8

Swish-o-mat nyhet på jätteloppis i Ellösparken

Närmare 2000 personer tog tillfället i akt att besöka den populära loppmarknaden och auktionen i Ellös som har arrangerats ända sedan början av 70-talet. Under närmare ett års tid har ett antal medlemmar i PRO i Morlanda åkt runt på Orust och samlat ihop olika saker som säljs på marknaden.

– Det här är något som vi som är aktiva i föreningen samlas kring varje år, säger Tore Berntsson, ordförande i Morlanda PRO.

Det var verkligen full fart i Ellösparken under tisdagen. Det var fullt med besökare både utomhus och inomhus och det fanns en hel del möjligheter till att göra kul fynd. Gunnar och Gull Arvidsson, bosatta på Lyrön, åker till loppmarknaden i Ellös varje år.

Riktigt fynd

– Den här gången har jag gjort ett riktigt fynd, säger Gull Arvidsson. Jag har köpt en gubbe i trä och är mycket fin. Förr i tiden brukade vi åka på loppis för att köpa saker som vi behövde. I dag åker vi på loppmarknad för att köpa saker som vi inte behöver och som kan vara bra att ha om man vill ge bort något.

Hennes man Gunnar Arvidsson hade hittat en vas. De ville inte avslöja hur mycket sakerna kostat.

Yvonne Berndtsson är delårsboende på Orust och gillar loppmarknad.

– Jag skulle tro att jag går på en loppis i veckan, säger hon. Jag tycker verkligen om att gå omkring och titta på vad man kan köpa. Jag är intresserad av konst och tittar gärna på tavlor. Men jag är också intresserad av annat.

Används i verksamheten

Det är Morlanda PRO som arrangerar loppmarknaden i Ellös som pågått varje år sedan början av 70-talet.

– De pengar som vi får in används till den verksamhet föreningen driver, säger Tore Berntsson. Min uppskattning är att detta är en av de större loppmarknaderna som ordnas i Bohuslän.

– En anledning till varför den här loppmarknaden blivit så populär är att den genomförs samma datum och pågår under en dag. De saker som säljs har ställts upp på ett bra sätt och det är viktigt med ordning och reda. Detta är något som uppskattas och det finns många kunder som återkommer varje år.

Medlemmarna i Morlanda PRO brukar åka runt på och hämtar olika saker som sedan säljs.

En nyhet som införts i år är något som heter swish-o-mat.

– Det innebär att man kan swisha exempelvis 100 kronor till oss och få kontanter för att handla med. Det är mycket smidigare att betala med pengar när man köper småsaker.