Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Jacob Humlén
Bild: Jacob Humlén

Tog med sig beväpnad clown och bröt sig in i villa

När kvinnan fick för sig att hennes barn blivit kidnappat av en släkting och hölls gömd i ett hus på Orust hyrde hon en bil och åkte dit. Tillsammans med maskerade män tog hon sig in i huset och hotade de som bor där. Nu döms hon för hemfridsbrott.

Det var en kväll i juni 2018 som ett par på Orust skulle gå och lägga sig. I sovrummet möttes de av en kvinna som stod och stirrade på dem när de kom in.

Mannen i paret gick då ut i hallen, där han möttes av en man i clownmask. Clownen höll något som såg ut som en hammare i handen och viskade enligt mannen att han skulle döda honom.

Det hela grundade sig i en familjekonflikt där kvinnan som tog sig in i parets hus letade efter sitt barn, som hon trodde hade blivit kidnappat och gömt där.

När hon såg att barnet inte fanns i huset lämnade de platsen. Nu döms kvinnan för hemfridsbrott.

Hon har nekat till brott och sagt att dörren stod på vid gavel och att hon bara gick in för att leta efter barnet. Tingsrätten har dock valt att tro på paret som bor i huset, och menar att kvinnan olovligen tagit sig in i deras hem, och sedan på ett obehagligt sätt uppehållit sig där och fört väsen.

Kvinnan, som bor i en annan kommun, döms nu till dagsböter, 70 böter om 50 kronor. Hon ska också betala skadestånd till paret i huset, på 7 000 kronor var.