Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Träd faller i blåsten – flera strömavbrott under dagen

44 hushåll är utan ström i Strömstad efter att ett träd fallit och skadat en ledning. Samma sak har även hänt på Orust, där nästan 200 abonnenter var utan el under tisdagsförmiddagen.
– Det är träd som ramlat på en ledning och ryckt med sig ett stag som nu behöver rätas upp, säger Jonatan Björck vid Ellevio driftcentral.

Det blåser starka vindar i Bohuslän. Ett träd har fallit över en elledning på Orust och orsakade strömavbrott för 195 abonnenter i Tegneby under förmiddagen. Det strömavbrottet var avhjälpt vid 12-tiden på tisdagen.

Men i Strömstad är just nu 44 abonnenter utan el efter att ett träd skadat en elledning. Tidigare var så många som 731 abonnenter utan ström.

– I Strömstad är det en stolpe som knäckts som ligger nere på backen och det är också ett träd som ramlat på ledningen som har gått av. Det är ett omfattande jobb som behövs där. Vi har kunnat koppla om så nästan alla fått ström men måste laga en bit så att även de här 44 hushållen får el igen, säger Jonatan Björck.

Problemet beräknas vara avhjälpt till klockan 18.00. Elnätsföretaget har nu satt in extra beredskap inför den kraftiga blåsten som väntas i natt.

– Det kommer nog vara fler strömavbrott under dagen imorgon i jämförelse med vad det brukar vara, säger Jonatan Björck.