Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Stefan Bennhage

Tre till sjukhus efter frontalkrock utanför Ellös

En person fick flygas till Näl med ambulanshelikopter, och två fick köras med ambulans, efter en trafikolycka på väg 178 utanför Ellös. Två personbilar hade frontalkrockat.

Räddningstjänst, ambulans och polis har larmats till en olycka på 178:an, mellan Tegneby och Rålanda. Olyckan inträffade vid 6:20-tiden, då två personbilar frontalkrockade varpå en av bilarna hamnade i diket.

Tre personer var inblandade i olyckan och två män kördes till sjukhus med ambulans relativt omgående, med okända skador. Den tredje personen, en kvinna, var dock fastklämd och satt kvar i en av bilarna. Räddningstjänst fick klippa upp fordonet för att få ut kvinnan. Hon transporterades därefter till Näl med ambulanshelikopter.

Enligt polisens presstjänst ska kvinnan ha fått frakturer i hand och fot och hon ska ha uppgett smärtor i bröst och rygg. Från Nu-sjukvården beskriver man läget för kvinnan som allvarligt men stabilt.

Polis har upprättat en anmälan gällande vårdslöshet i trafik samt vållande till kroppsskada.

Väg 178 stängdes av i samband med olyckan och trafiken var avstängd fram till strax efter åtta. Bilarna behövde bärgas från platsen. Omkring 8:30 var arbetet på plats klart och vägen åter öppen för trafik.