Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Filip Landqvist
Bild: Filip Landqvist

Två knivskurna vid rån – en man gripen

En man har gripits efter ett rån på Orust. Mannen ska ha knivskurit två personer i samband med att han stal från och vandaliserade deras lägenhet.

Strax före 17.30 larmades polis av en kvinna från Henån. Hon uppgav att hon hade blivit hotad av en knivbeväpnad man. Strax efteråt bröts samtalet och polis och ambulans larmades akut till bostaden.

– Med tanke på hur larmet kom in åkte vi ut med ett antal patruller, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

Under tiden som utryckningen pågick fick polis återigen kontakt med kvinnan. Hon uppgav då att hon och hennes sambo hade knivskurits i samband med att den knivbeväpnade mannen hade slagit sönder hennes och sambons lägenhet.

Rispat kvinna med kniv

Den första polispatrullen var på plats strax efter halv sex. Då hade den misstänka gärningsmannen flytt från platsen. Den misstänkte är känd av samboparet sedan tidigare och han ska ha brutit sig in i lägenheten när de inte hade velat öppna för honom.

Mannen ska därefter ha rispat kvinnan i ansiktet med kniv. Hennes sambo ska ha fått knivskador på en hand. Den misstänkte mannen ska slagit sönder flera saker i lägenheten innan han ska ha plockat på sig föremål och flytt platsen.

Polis har varit på plats med flera patruller och en hundpatrull. Vid 20.00 uppger polisen att mannen har gripits.

– Gripandet gick odramatiskt till. Han anträffades i en lägenhet efter de uppgifter vi har haft, säger Stefan Gustafsson.