Två unga dömda för Skaftöinbrott

Två unga män 19 och 21 år döms för två inbrott på Skaftö och i Grundsund.

ANNONS
|

Männen bröt sig mellan den 18 och 19 september 2011 in i de båda villorna och tog diverse hemelektronik och alkohol. Den yngre av de båda männen erkänner brotten men säger att hans kumpan inte var den han greps ihop med utan en annan person som han inte vill namnge. Den äldre av dem nekar helt till brott.

De greps av polis i sin bil efter att ett vittne sett två ljuskäglor vid en av villorna de brutit sig in i. När polisen undersökte bilen hittade de allt det stöldgods som tagits i de båda husen.

Mannen som nekade till brott skulle enligt sin egen berättelse ha blivit upplockad av de andre efter att inbrotten genomfördes. I hans fickor fanns dock två stulna fjärrkontroller och en stulen skruvmejsel. Det anser tingsrätten var bevis nog för att han ska kunna dömas för inbrotten.

ANNONS

Båda männen är sedan tidigare dömda för bland annat inbrott, stöld och narkotikabrott. Den yngre av männen var knappt 18 år gammal när inbrotten begicks och döms därför för stöld till skyddstillsyn och böter. Men tingsrätten understryker att straffvärdet för en person över 21 år hade varit sex månaders fängelse.

Den äldre av de båda döms för stöld till fyra månaders fängelse. I de båda domarna ingår också straffet för ett narkotikabrott för 21-åringen och en olovlig körning för 19-åringen. Det är brott som de båda erkänt.

ANNONS