Tvingade kvinna att skriva brev - döms

En man i 50-årsåldern döms efter att ha brutit sig in hos en kvinna och tvingat henne att dra tillbaka ett betalningskrav från Kronofogden.

ANNONS
|

Enligt kvinnan var mannen skyldig henne och hennes man 700 000 kronor varav han betalat tillbaka 100 000. När hon krävde resten av pengarna men inte hörd något så ansökte hon om ett betalningsföreläggande hos Kronofogden.

Några dagar senare dök mannen upp och knackade på. Kvinnan ville inte släppa in honom. Mannen slet då upp dörren och gav kvinnan en knuff i bröstet. När mannen såg att kvinnan hade en mobiltelefon i sin morgonrock slet han av fickan och tog mobiltelefonen. Enligt kvinnan tvingade mannen henne att skriva ett brev till Kronofogden för att återkalla betalningsföreläggandet.

Enligt kvinnan ska han ha sagt: "om du inte skriver detta brev; då blir det tråkigt, då slår jag ihjäl dig."

ANNONS

Kvinnan uppger att hon aldrig varit så rädd.

Mannen förnekar brott och menar att han inte alls var hemma hos kvinnan den aktuella dagen. Han hävdar också att han inte är skyldig några pengar.

Tingsrätten anser att kvinnan gett ett trovärdigt intryck och en sammanhängande berättelse. Samtidigt slår man fast att mannens uppgifter i flera fall är inkonsekventa.

Därför döms mannen till misshandel, olaga tvång och hemfridsbrott till villkorlig dom med samhällstjänst 75 timmar. Mannen ska också betala skadestånd till kvinnan på 10 000 kronor.

ANNONS