Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Arbeten vid Kolhättans färjeläge och Tjörnbron orsakar problem för många pendlare. Bild: Edvin Bergström
Arbeten vid Kolhättans färjeläge och Tjörnbron orsakar problem för många pendlare. Bild: Edvin Bergström

Vägarbeten orsakar försening för pendlare

Just nu pågår arbeten vid färjeläget i Kolhättan och byte av 14 snedkablar på Tjörnbron. Detta har lett till längre restid för många pendlare.

– Givetvis handlar det här om arbeten som måste utföras, säger Claes Nordevik, bosatt i Svanesund. Men det är alldeles för dålig kapacitet på den färja som satts in i trafik. Därför har jag kontaktat ledningen för rederiet och framfört ett önskemål att ytterligare en färja ska sättas in i trafik så att resenärerna inte behöver vänta så länge.

Orsaken till att en mindre färja satts in i trafik är att färjeläget vid Kolhättans färjeläge ska byggas om. Arbetet inleds första oktober och pågår fram till nyår.

Samtidigt håller Trafikverket på att byta kablar på Tjörnbron och det arbetet beräknas också fram till årsskiftet. Claes Nordevik, som fått vänta närmare en halvtimme på att komma med färjan, tycker att renoveringen borde skjutas fram med tanke på alla pendlare.

Några planer på att flytta fram renoveringen finns inte i nuläget.

– Det är inte bara att sätta in en extra färja, säger Ingrid Jarnryd, kommunikationschef på Trafikverket. Vi har inte en reservflotta att sätta in utan alla färjorna används. Det går inte heller att skjuta på arbetet vid Kolhättans färjeläge eftersom det är ett arbete som måste göras av säkerhetsskäl.

Enligt Jarnryd måste färjor, färjelägen, broar och vägar underhållas. Arbetet vid Kolhättan och Tjörnbron innebär längre restider för pendlare.

– Jag beklagar att det blir störningar men det är bara under en begränsad period, säger hon.