Bara två av lådorna satt kvar efter nattens besök av vandaler. Även om de också var skadade.
Bara två av lådorna satt kvar efter nattens besök av vandaler. Även om de också var skadade.

Vandaler sparkade ner brevlådor

Ett stort antal brevlådor blev söndersparkade natten mot söndag. Händelsen är polisanmäld.

ANNONS
|

Det var omkring midnatt och Lisa Jacobson i Ström i Henån hade gått och lagt sig.

–Då hörde jag en brötande bil som kom, Jag låg i sängen och försökte lyssna efter var bilen var på väg. Men den stannade nere vid korsningen och sedan hörde jag en massa smällar. Det kör ganska många bilar här ute på vägen och först trodde jag bilen hade fått problem. Men så i morse när jag gick ut såg jag att en massa brevlådor var nersparkade, berättar hon.

Totalt finns det 14 brevlådor vid vägen, två av dem satt fortfarande kvar på staketet, men utan lock. Resten var nersparkade i diket.

ANNONS

–Jag försöker tänka gott om folk, det är en sak om man kör och får sladd och kör in i lådorna, men det här var medvetet. Alla lådorna låg åt samma håll i diket, säger Lisa som har polisanmält händelsen.

Hon såg ingen av personerna som sparkade ner lådorna.

–Nej, jag hörde bara. Det första jag tänkte när jag hörde bilen var att det var en gammal röten en. Min granne berättade att det hänt en gång tidigare att någon kört på brevlådorna, men då hade han tappat sin reg-skylt i diket så det gick att spåra personen och han fick betala för att återställa dem.

En annan person har berättat att det här förekommer då och då i Svanesund.

–När jag tänker på att någon vill förstöra för en och inte bryr sig om att andra blir ledsna. Ja, då är det nästan så man tappar tron på mänskligheten. Men i morse hjälptes vi grannar åt att sätta upp lådorna igen, och nu har även en polisanmälan gjorts, säger Lisa Jacobson.

ANNONS