Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Vattenläcka lagad på Orust

En vattenledning sprang läck under måndagen på Orust och behövde reparationsarbete. I drygt fyra timmar stängdes vattnet av när det arbetades det på ledningen som nu ska fungera som vanligt igen.

En vattenläcka påverkade flera områden på Orust. Det var en av kommunens huvudvattenledningar som läckte och vattnet stängdes av för boende i Stocken, Tönsäng, Lavön, Tuvesvik, Gullholmen och Härmanö.

– Det är en rätt så stor läcka och det var ganska bra fontän som stod ur backen på morgonen när vi hittade den, säger Lars-Göran Thuresson, ledningsansvarig.

Han berättade att kommunens grävmaskin var på plats och att de arbetade med att gräva fram vattenledningen för att hitta och åtgärda problemet.

– Ledningen har troligen spruckit i en skarv. Jag hoppas att vi har ordnat det till klockan 16.00 men det är lite svårt att säga innan vi har hittat ledningen. Det kan bli tidigare och det kan bli senare, säger han.

Vid fyra-tiden på måndagseftermiddagen var ledningen lagad och vattnet kunde åter sättas på.

– Det borde vara fullt tryck över allt nu igen, säger han.

Efter att vattnet kopplats på igen kan viss luft och missfärgning av vattnet förekomma. Det missfärgade vattnet är ofarligt. För att bli av med missfärgningen kan du spola lite längre.