Vill växa i nya lokaler

På tio år har företaget Conscriptor på Orust ökat sin personalstyrka från fem till knappt 300 anställda. Nu är målet att öka omsättningen i nya och större lokaler.

ANNONS
|

Det är på Lundens industriområde, vid det gamla Animonhuset intill Industrivägen, som företaget Conscriptor nu har flyttat sin verksamhet. Tidigare har de haft sitt huvudkontor på Slussen, strax utanför Henån.

Men sedan en vecka tillbaka har de gått över till en mer central del av Henån. Enligt vd:n Henric Carlsson är det ett otroligt lyft att få komma till nya lokaler.

– För oss är det viktigt att verka här i den här miljön. Vi trivs bra här på Orust och eftersom att vi är helt beroende av tekniken känns detta som ett bättre alternativ än våra tidigare lokaler, säger han och tillägger att det dessutom är kul med förändringar.

ANNONS

Här på den nya arbetsplatsen kommer det också att läggas fiber som Henric Carlsson tror kommer påverka dem positivt. Att de dessutom haft en personalökningser han också som en fördel i de nya lokalerna.

– Precis som tidigare har vi öppet kontorslandskap men vi har också möjlighet att gå in på ett kontor och stänga dörrarna om det skulle behövas, påpekar han.

Företaget som nu flyttat från Slussen till centrala Henån arbetar med hantering av journaler åt ett stort antal mottagningar och vårdcentraler.

De hanterar cirka tre miljoner sjukjournaler om året för flera landsting och ett antal offentliga och privata vårdgivare. De flesta som är anställda i företaget är medicinska administratörer och arbetar med hantering av journaler.

Här på Orust jobbar de som håller på med administration, telefoni och HR. Det är framför allt inom medicinska administratöreri som företaget har anställt personal den senaste tiden. Men enligt Henric Carlsson söker de fortfarande fleroch även inom andra personalkategorier.

– Det gäller att hänga med i teknikutvecklingen och då behöver vi öka personalstyrkan, konstaterar han.

Här står man också inför utmaningar. Där det gäller för vården att följa med i befolkningsökningen och att ägna mer tid åt patienterna.

– Vi tror inte att lösningen är att ha fler system utan att använda de system och den personal finns på ett smartare sätt. Vi tror på att frigöra resurser och att ge mer vård genom mindre administration, säger han.

ANNONS

Redan för tio år sedan uppmärksammade han problemen med att hålla journalsystemen aktuella. Han arbetade då med introduktion av nya läkemedel och hade dagliga kontakter med personal på olika nivåer i vården.

Idéer och tankar väcktes till liv och år 2006 grundade han företaget tillsammans med frun Malin Hesser Carlsson. Därefter kunde de börja arbeta med journalskrivning. Men det var först 2010 som de fick derasförsta landstingskund.

Sedan dess har företaget vuxit i snabb takt. I dag samarbetar de med landsting, sjukhus och vårdcentraler från Gällivare i norr till Malmö i söder. Antal anställda i företaget har också ökat.

– Vi har gått från att vara fem eller sex anställda, när vi startade, till att bli närmare 300. För mig personligheten har de varit en otrolig resa där rätt team har och är fortfarande den viktigaste framgångsfaktorn, säger Henric Carlsson.

De anställda, som arbetar deltid och heltid, finns inte bara på Orust utan är även utlokaliserade på ett antal mindre distanskontor.

Tack vare nya lokaler och en ökning av personalstyrkan har Henric Carlsson nu en målsättning att öka omsättningen från 140 miljoner till 200 miljoner innan 2020.

– Vi har satsat mycket på tekniken för att göra det lättare att hantera journaler. Nu ska detta ge oss en chans att växa ytterligare, säger han.

ANNONS
ANNONS