Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Villa började brinna – gick inte att rädda

Vid halv fem på torsdagsmorgonen larmades räddningstjänsten till en villabrand på norra Orust. Räddningstjänsten beslutade att låta villan brinna ner under kontrollerade former och fokuserar på att skydda omkringliggande hus och mark.

– Det brann på vinden när räddningstjänsten kom fram, sen har det spridit sig, säger Mona Hedhman på räddningstjänstens ledningscentral.

Styrkor från räddningstjänstens alla tre stationer på Orust har åkte till branden, som är i Töllås, Henån.

Det var villaägaren själv som larmade räddningstjänsten om branden, och ingen kom till skada i samband med den.

– De arbetar med att skydda skog, en friggebod och liknande i närheten. Villan får brinna ner under kontrollerade former, sa Mona Hedhman vid 06.30-tiden.

Det är under torsdagsmorgonen oklart vad som har orsakat villabranden.

Polisen har också varit på platsen.

– Vi kommer gissningsvis rubricera det som allmänfarlig ödeläggelse, säger Per Sillén, jourhavande förundersökningsledare hos polisen i västra Fyrbodal.

– Man har kunnat rädda saker ut ur huset innan branden gick för långt. Beslutet att låta det brinna ner är inte för att man inte försöker, utan för att man inser att det inte går att rädda, säger Mona Hedhman på räddningstjänstens ledningscentral.

Vid halv ett hade räddningstjänsten avslutat sitt arbete på platsen.

– När räddningstjänsten är färdig på platsen så är det bra att någon är kvar och håller koll om det skulle börja blåsa eller ryka igen. Så det har man har lämnat över till ägaren, säger Mona Hedhman.