Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Villa brann ner på Orust – grannarna larmade

En villa brann ner under onsdagen ute på Orust. Räddningstjänsten kunde inte rädda byggnaden och fick fokusera på att stoppa eventuell spridning. Ägaren var inte hemma när branden startade.

Vid halv fyra tiden på onsdagseftermiddagen kom ett larm om kraftig rökutveckling från en villa i Kollungeröd, norr om Svanesund. Grannarna upptäckte branden och larmade räddningstjänsten.

– Det gick väldigt fort, säger en granne som från sin altan upptäckte att det började komma rök ur alla fönster i huset, för att sedan bli helt övertänt.

När räddningstjänsten först kom till platsen vällde det ut rök från ovanvåning. De var på plats med fem brandbilar tillsammans med en ambulans. Förutom att släcka brandhärden fick räddningstjänsten tidigt inrikta sig på att branden inte skulle sprida sig till närmaste granne.

Boende runt omkring den brandhärjade enplansvillan är också tacksamma för att det var vindstilla när branden bröt ut. Bara några meter från huset växer skog som lätt kunnat ta eld i den torra väderleken.

När Bohusläningen kom till platsen strax innan 17 var byggnaden helt nerbränd och bara rester av väggarna var kvar. Räddningstjänsten arbetade då fortfarande med att släcka branden, men räddningsledaren Mats Gustafsson beräknade att släckningen skulle vara avslutad framåt 18.30.

Inga personer ska ha befunnit sig i byggnaden när branden bröt ut eller kommit till skada. Polisen rubricerar branden som allmänfarlig vårdslöshet.

– Det är fortfarande oklart hur branden startade och vi ska göra en samlad bedömning av de uppgifter vi får in, säger Johnny Andersson, jour FU-ledare hos polisen väst.