”Palais Vénitien” i Cannes kostar 1,2 miljarder

LYXHUSET: Sugen på ett sommarhus på Franska Rivieran? Då finns ”Palais Vénitien” till salu sen lång tid tillbaka. Lyxvillan ligger precis vid Medelhavet i Cannes och har egen nattklubb och flera pooler. Men det är dyrare än de flesta sommarbostäder.

ANNONS
|

Så här års är det lätt att bli lite sugen på att köpa ett sommarhus. Men frågan är vad vill man ha och var ska det ligga, i skogen, nära bad, eller utomlands.

LÄS MER:Penthouse i Tel Aviv helt inrett i guld

För många är Franska Rivieran en sommarfavorit, och där finns ett ”sommarhus” till salu som nog inte passar alla plånböcker, men drömma kan man ju alltid göra.

”Palais Vénitien” ligger i Cannes precis vid Medelhavet och byggdes 1990. En av palatsets tidigare ägare var den saudiske miljardären Emad Khashoggi, kusin med Dodi Fayed som avled i samma bilolycka som prinsessan Diana.

LÄS MER:Pamela Anderson från ”Baywatch” säljer sitt hus

Fastigheten har varit till salu länge och kanske kan det vara storleken på 3 000 kvadratmeter och priset på dryga 1,2 miljarder kronor som skrämmer bort många köpare.

ANNONS

LÄS MER:Jerry Seinfeld säljer sitt vinterhus

Så vad får man för drygt en miljard? Jo, bland annat nio sovrum, 12 badrum, flera vardagsrum, frukostrum, flera walk-in-closets, bibliotek, biograf, glashiss, gym, bastu, inomhuspool, turkiskt bad, en vinterträdgård och flera kök. Där finns även säkerhetsrum, teknikrum och bostäder för personalen.

Vinkällaren med vin ingår i priset

Vill ägarna inte festa inne i Cannes kanske husets nattklubb med bar kan locka till party hemma. Och handla vin lär de inte behöva på ett tag för de exklusiva vinerna i husets vinkällare verkar ingå i priset.

Utsidan saknar väl inte den heller så mycket för en bekväm semester. Där finns en sjö med exotiska fiskar, tennisbana, två utomhuspooler varav en med bubblor, poolhus med bland annat duschar och omklädningsrum, flera matplatser, terrasser, balkonger, grillplats, fontän, soldäck och garage med plats för åtta bilar.

Fint, men då var det där med priset.

ANNONS