– Det är samma typ av kringresande som erbjuder olika slags hantverk. Men man ska nog passa sig för att släppa in dem, säger polisens presstalesman Peter Adlersson. 
– Det är samma typ av kringresande som erbjuder olika slags hantverk. Men man ska nog passa sig för att släppa in dem, säger polisens presstalesman Peter Adlersson. 

Polisen varnar för takläggare

Bohusläningen har tidigare rapporterat om bluffande asfaltsläggare. Nu dyker det upp klagomål kring engelsktalande takläggare.

ANNONS
|

– De har jättefina broschyrer som visar hur taket kommer att se ut när det blir klart. Men går man med på vad de föreslår river de taket på några minuter. Sedan höjer de priset, berättar Magnus Hellsing.

Det var under fredagen som några engelsktalande hantverkare knackade på hemma hos honom på Bleket i Uddevalla. – Jag skulle inte säga att de var hotfulla, men det var påstridigt. De tyckte att mitt tak var i otroligt dåligt skick. Men enligt Magnus Hellsing är det inget fel på hans tak. För att visa att han ogillade hantverkarnas agerande tog han sin bil och följde deras resa genom grannområdet.

ANNONS

Att Bleketskulle mötas av nya misstänkta hantverkserbjudanden var enligt honom bara en tidsfråga. – Asfaltsläggarna har ju funnits i många år. Detta är det nya, säger han.

Enligt polisens presstalesman Peter Adlersson är problemet med bluffmakare utbrett. – Det är samma typ av kringresande som erbjuder olika slags hantverk. Men man ska nog passa sig för att släppa in dem, säger han.

Hans tips är att vara rak och tydlig med att man inte vill ha några tjänster utförda. – Ibland har de ju kommit dagen efter och påbörjat jobbet, utan att man har sagt att man behöver hjälp. Känner man sig osäker, rädd eller hotad ska man höra av sig till polisen direkt, säger han.

ANNONS