Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/2

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Radhus på Orust brann ner till grunden

Under påskaftonen brann ett radhus ner till grunden på Orust. Enligt räddningstjänsten var det nära att det också blev en stor skogsbrand.

Det brann för fullt och hela övervåningen på radhuset hade rasat in när Bohusläningen pratade med räddningstjänsten på lördagseftermiddagen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

– Det var ju så pass snabbt brandförlopp så det var i stort sett helt övertänt när vi kom fram. Tio minuter efter att första styrkan var på plats så brann det i samtliga fyra lägenheter, berättar räddningschefen Marcus Larsson när vi ringer upp honom igen på söndagsmorgonen.

Elden spred sig till gräs och skog

Räddningstjänsten var på plats hela natten för att säkerställa att branden slocknade ordentligt. Sedan lämnade de över till polisen.

På lördagseftermiddagen kämpade 16 brandmän för att elden inte skulle sprida sig till ett närliggande radhus. Då hade det redan fattat eld i gräs och skog.

– Ja, om det hade blåst lite mer så hade vi haft en större brand i skog och mark också, säger Marcus Larsson.

Han berättar att privatpersoner hjälpte till med att dra vattenslangar i skogen för släckningsarbetet.

Vad kan branden bero på?

– Det vet vi inte i nuläget utan det får polisen svara på ifall de gör någon teknisk undersökning, säger Marcus Larsson.

SOS Alarm skickade två ambulansbilar och en helikopter till platsen, men vid halv femtiden på lördagen kunde de meddela att helikoptern och en av bilarna åkt där ifrån utan att ha med sig någon skadad. Den tredje ambulansen stod kvar för säkerhets skull.

Polisen håller vittnesförhör

Polisen räknar med att vara på plats hela söndagen. Man ska göra en teknisk undersökning av brandplatsen och förhöra vittnen.

– Vi genomför vittnesförhör med alla som bodde där och kanske med grannar som kan ha sett någonting om hur det kan ha startat. säger Johan Raske, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Uddevalla.

Misstänker ni att det är anlagt?

– Nej vi har i nuläget ingen förklaring till varför det har brunnit.

Johan Raske har inga uppgifter om att någon ska ha blivit skadad i branden.