Borgenärssammanträde för Stampen. VD Martin Alsander och rekonstruktör Christian Andersch är på plats i tingsrätten.
Borgenärssammanträde för Stampen. VD Martin Alsander och rekonstruktör Christian Andersch är på plats i tingsrätten.

Rekonstruktionen fortsätter

Stampens rekonstruktion fortsätter. Det gick alla fordringsägare med på. Men frågorna om bolagets ekonomi var flera och ingående i tingsrätten.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Ingen av de stora borgenärerna, staten och bankkonsortiet, ser någon anledning att avbryta rekonstruktionen. Det blev klart under måndagens borgenärssammanträde.

Vd Martin Alsander och rekonstruktören Christian Andersch fick dock svara på frågor, både från borgenärer och rådmannen, om bland annat kassaflödet i moderbolaget just nu.

Det framkom bland annat att hela koncernen från januari till maj hade en EBITDA-vinst, alltså rörelseresultat före skatter, avskrivningar, räntor och nedskrivningar, på 51 miljoner kronor.

Rådmannen undrade också hur moderbolaget i koncernen, Stampen AB, ska gå plus under rekonstruktionen.

Svaret blev att dotterbolagen ska betala högre avgifter till moderbolaget under rekonstruktionen, tills bolaget går jämnt upp.

ANNONS

Rekonstruktionen väntas vara avslutad i september, enligt rekonstruktören.

Stampen ska sälja ett bolag - men vilket och hur mycket pengar det väntas inbringa är än så länge hemligt.

- Det kan jag inte tala om just nu, men förhoppningsvis kan vi gå ut med ett namn väldigt snart, säger Martin Alsander, vd och koncernchef för Stampen.

Hur stort bolaget är, varför just det säljs och för hur mycket är andra frågor som han just nu inte vill kommentera.

Alsander är också försiktig på frågan om det finns intressenter som vill köpa loss ytterligare enskilda bolag ur koncernen.

- Vi har flera intressenter som jag för diskussioner med. Vi är intresserade av en finansieringslösning som fungerar för hela koncernen. Vår ambition är att hålla ihop koncernen genom rekonstruktionen. De kärnverksamheter vi idag äger vill vi fortsätta att driva och äga även framöver, säger han.

ANNONS