Rusning efter färska baddarkex

Det blev lätt hysteri i Kungälv när Göteborgs kex började sälja de klassiska baddarna på onsdagsmorgonen. Kön ringlade sig ända ut på parkeringen.

ANNONS
|

–Det tog sin tid. Jag har nog väntat en halvtimme i alla fall, pustade kunden Per Esbjörnsson efter väl utfört shoppingvärv.

Han hade egentligen tänkt köpa annat i fabrikens butik, men passade ändå på att plocka åt sig av de legendariska skumkexen med chokladöverdrag.

– De är ju en klassiker för oss som bor här, säger han.

När GP var på plats var det uppemot 100 personer som befann sig i kön eller inne i den lilla butiken. Enligt Stina Petrini, kommunikationschef på livsmedelskoncernen Orkla, har företaget aldrig tidigare sett något liknande.

ANNONS

– Vi anade att något var på gång eftersom vi sett att det varit väldigt stor aktivitet runt detta på sociala medier de senaste dagarna. Så vi valde att bemanna upp lite extra, och det var nog tur det.

Baddarna bakas i dag och ytterligare två dagar i fabriken. De ingår inte i det ordinarie sortimentet eftersom tillverkningsprocessen är alltför komplicerad. Men två gånger om året säljs de i fabrikens egen butik.

– Normalt räcker baddarna i en till två veckor, men med det här intresset så vågar jag inte lova något, säger Stina Petrini.

ANNONS