Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Klassiskt midsommarväder väntar till helgen
Klassiskt midsommarväder väntar till helgen

Så blir årets midsommarväder

Hur blir vädret under midsommarhelgen?
En mix av sol med växlande molnighet, en del pålandsvindar från havet och risk för regn på sina håll. Klassiskt midsommarväder, med andra ord.

Det finns få dagar på året som svenskarna är lika intresserade av att veta hur vädret ska bli som på midsommarafton.

Även om prognosen inte lovar skinande sol ser Bohuslän ut att slippa ihållande regn. Temperaturen väntas ligga mellan 15 till 20 grader med lägst temperatur längs kusten till följd av en sydvästlig pålandsvind.

– Midsommarafton inleds med en del moln som rört sig in från havet under natten, men det kommer luckras desto längre dagen går. Under kvällen blir det en solig avslutning med lätt molnighet, säger Alexandra Ohlsson, meteorolog på SMHI.

Prognosen för lördagen ser ut att bli bättre med sol och temperaturer upp till 24 grader på sina håll. Varmast blir det i de inre delarna av Bohuslän, men där finns det även en liten risk för lokala skurar, fortsätter Alexandra Ohlsson.

– Midsommardagen kommer bli solig med växlande molnighet på grund av lite stackmoln. Längs kusten ser det ut att vara uppehåll hela dagen. Helgen avslutas med soligt väder, lätt molnighet och en temperatur omkring 20 grader.