Skördefest blev en folkfest

Pumpa, korv, sylt, hemsytt, slöjdat och snidat. Skördefesten på Orust blev en riktig folkfest där många passade på att fynda lokalproducerat.

ANNONS
|

Den här artikeln publicerades i september 2018.

Ett härligt vimmel av besökare, det var stundtals svårt att komma fram till försäljarnas bord för alla besökare ville ju se allt.

– Det är så här det ska vara. Det är så roligt att intresset för skördefesten och slöjdvandringen är så stort. Vi är många som arbetat mycket inför den här helgen och då är det roligt att det slår så väl ut, säger Barbara Baumann, Töllås fårgård.

Många utställare och än fler besökare var det hos fårgården under helgens skördefest. Alla ville fynda lokaltillverkat. Marie-Louise Lindqvist från Stenungsund fanns på plats med sina betongverk.

ANNONS

– De passar att ha både ute i trädgården och inne som utsmyckad.

Lika mycket folk var det vid Ålgårds kvarn. Här fanns vackra pumpor att köpa, goda äpplen, nyskördade morötter men även en hel del hantverk. Ingamay Hagman lockade många till sitt stånd på utsidan. Här bakade hon tunnbröd som hon gräddade på en varm häll. Doften av nybakat bröd spred sig över hela Ålgård.

Garnbollar kan vara nog så knepiga att få till, det blev Peter Andersson varse om. Han ville skapa en garnboll under ledning av slöjdaren Annika Holmdahl. Annika höll tillsammans med Hedvig Flärdh i en workshop.

– Fantasin till makten heter det. Alla som tillverkar en garnboll får även skriva ett budskap. Varje garnboll står för en önskning till Sveriges politiker från var och en som deltar

Skördefesten och slöjdvandringen pågår under lördagen fram till klockan 16 och under hela söndagen. På Orust finns tolv platser att besöka, på Tjörn fem platser och i Stenungsunds kommun finns två platser, även i Kungälv går det att besöka en slöjdare.

ANNONS